Afvallen met hardlopen

Hoewel de meeste mensen aan het hardlopen associëren met gewichtsverlies, zijn er andere factoren waarmee u rekening moet houden bij het verliezen van vet door deze activiteit. Een veel voorkomende fout is overcompenserend met calorieën na een run. Dit kan leiden tot het verlies van spieren samen met vet. Hierna volgen enkele tips die u kunnen helpen bij het bijhouden van uw voedselinname en het voorkomen van overbelasting van uw cardiovasculaire en musculoskeletale systemen. Zorg ervoor dat u de activiteit correct uitvoert om te beginnen.

Overcompenserend met calorieën na het hardlopen

Hoewel sporten een essentieel onderdeel is van gewichtsverlies, worden veel hardlopers na lange runs overcompenserend met extra calorieën. Naast grazen op koekjes en chocolaatjes na een run, reiken veel lopers ook naar een zoete traktatie na een verlengde run. Deze gewoonte kan leiden tot meer gewichtstoename dan gewenst. Veel lopers die net zijn begonnen met sporten, hebben ontdekt dat ze de neiging hebben om overcompenseren met extra calorieën, en daarbij verliezen ze eigenlijk minder gewicht dan ze hadden verwacht.

De reden dat mensen na een run te veel compenseren, is omdat de oefening ervoor zorgt dat ze hongerig zijn. Naast het verhogen van uw energieniveaus, kan deze oefening ervoor zorgen dat u te veel eet als u niet genoeg eet voor uw run. In plaats van naar een calorieregel beladen energiebalk te reiken, probeer dan uw brandstofbronnen in te schakelen. Probeer met meer natuurlijke energiebronnen in plaats van junkfood of verwerkte met suiker gevulde energiebars.

Het bijhouden van uw voedselinname

Een voedseldagboek bijhouden is een geweldige manier om af te vallen en een gezond gewicht te behouden. Het zal je ook helpen om je blinde vlekken te zien en cursuscorrecties te maken in je eetgewoonten. Het wordt aanbevolen dat u minstens een week een voedseldagboek bijhoudt, maar niet voor altijd. Het is echter belangrijk om uw maaltijd- en snackkeuzes op te merken. Op deze manier weet u hoeveel voedsel u tijdens elke maaltijd consumeert.

Een voedseldagboek bijhouden is ook nuttig als u traint voor een marathon. Het is een goede manier om alle calorieën en snacks bij te houden die u gedurende de dag consumeert. Het is ook een goede manier om uw macronutriëntenverhouding te bepalen. Je moet eiwitten, koolhydraten en vet opnemen en wat je bij elke maaltijd hebt gegeten. Het zal je ook helpen om gratis voorbeelden te volgen die je hebt gekregen tijdens het trainen.

Spier verliezen samen met vet

Je vraagt je misschien af of je spieren verliest, samen met vet met hardlopen. De simpele waarheid is dat hardlopen een grote hoeveelheid calorieën verbrandt, maar u moet ook gewichten toevoegen aan uw routine om uw spiermassa te behouden. Krachtsessies zijn effectiever wanneer u ook aerobe oefeningen opneemt. Rennen kan maximaal 500 calorieën per uur verbranden, maar dat is niet genoeg om te voorkomen dat uw lichaam spieren verliest. Door gewichten aan uw routine toe te voegen, kunt u ook uw hardloopsessies helpen meer calorieën te verbranden en uw krachttraining trainingen beter te laten werken.

Naast het verbranden van vet verbrandt hardlopen ook spieren. Studies tonen aan dat hardlopers die eenendertig minuten per dag rennen elke maand gemiddeld 1,6 pond spieren verliezen. Het is belangrijk om de juiste voedingsniveaus te behouden en voldoende rust te krijgen tussen runs. Een gebrek aan slaap kan ook bijdragen aan spierverlies. Het is belangrijk om voldoende te eten voor en na uw runs om overtraining te voorkomen, wat kan leiden tot overmatige spierafbraak.

Scroll naar boven