Remschijven

Controleer altijd je remschijven voordat je gaat autorijden

Remschijven zijn ontzettend belangrijk bij het autorijden. Zonder remschijven kan je auto niet remmen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het van belang om altijd te controleren of je remschijven in orde zijn voordat je de weg opgaat. In dit blogartikel vertellen we je meer over remschijven en hoe je ze het beste kunt controleren!

Het belang van goed werkende remschijven

Remschijven zijn ontzettend belangrijk bij het autorijden. Zonder remschijven kan je auto niet remmen, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Daarom is het van belang om altijd te controleren of je remschijven in orde zijn voordat je de weg opgaat. Goed werkende remschijven zijn essentieel voor een veilige autorit.

Hoe controleer je remschijven?

Je kunt remschijven het beste controleren door ze te vergelijken met een andere remschijf. Zo kun je goed zien of er slijtage optreedt of niet. Ook kun je de remblokken beoordelen: als deze veel verschillen in grootte, dan is dat een teken dat er problemen zijn met de remschijven.

 

Als je twijfelt of je remschijven nog wel goed genoeg zijn, dan adviseren wij altijd om ze te laten controleren door een professional. Zo ben je ervan verzekerd dat je veilig de weg op kunt!

Hoe vervang je remschijven?

Om remschijven te kunnen vervangen, moet je eerst de remklauwen losmaken. Hiervoor heb je een sleutel nodig die speciaal is ontworpen voor remklauwen. Daarna kun je de remschijven er gemakkelijk afhalen.

 

Vervang de remschijven door nieuwe exemplaren en zorg ervoor dat ze goed vastzitten. Tenslotte moet je de remklauwen weer aanbrengen en vastzetten met de sleutel. Als laatste stap moet je de remvloeistof bijvullen.

Wat als je geen sleutel heb voor de remklauwen?

In sommige gevallen heb je geen sleutel voor de remklauwen. Gelukkig is er dan een andere manier om ze los te maken: met behulp van een bout en moer sleutel. Wikkel eerst een doek om de bout voordat je hem in het gat steekt, zodat hij niet beschadigd raakt. Daarna kun je hem met behulp van de moersleutel losdraaien.

Scroll naar boven