Gelukkiger door de zon

Volgens een studie  zijn hogere niveaus van zonlicht gerelateerd aan hogere niveaus van geluk. Onderzoekers analyseerden gegevens over levensverwachting en rapporteerden geluksniveaus voor meer dan 70 steden. Ze gebruikten K-middelen clustering om te controleren op verwarrende factoren.  Het onderzoek bewijst echter niet dat zonlicht het geluk vergroot. Dit onderzoek richt zich op het verband tussen blootstelling aan directe zonlicht en geluk.

Studies uitgevoerd aan de Universiteit wees uit dat mensen die dertig minuten buiten in aangenaam weer doorbrengen, meestal gelukkiger zijn. Ze merkten ook op dat het buitenshuis doorbrengen hen hielp hun stressniveaus te verlagen. Hoewel de relatie tussen blootstelling aan zonlicht en geluk nog steeds onbekend is, is dit positieve effect van zonlicht op geluk iets om te overwegen. Over het algemeen kan zonlicht veel andere gezondheidsindicatoren verbeteren. Vitamine D is een belangrijke factor die positief wordt beïnvloed door blootstelling aan zonlicht. Maar er zijn veel variabelen die onze gezondheid en geluk beïnvloeden, en we krijgen misschien niet het volledige beeld van alleen zonlicht.

De voordelen van zonlicht zijn talrijk, en het valt niet te ontkennen dat het onze stemming en kwaliteit van leven verhoogt. Het verbetert niet alleen onze geestelijke gezondheid en vermindert stress, het verhoogt ook onze productie van serotonine, het hormoon dat wordt geassocieerd met gelukkige gevoelens. Studies en onderzoek uitbreiden tot de fysieke gezondheid van de bevolking door de hoeveelheid zonlicht te meten die elk individu op een dag krijgt.

Scroll naar boven